I november 2017 gjorde fastighetsägare, föreningar och företagare i Bjästa ett upprop till Bjästainvånarna tillsammans med Bygd och stad i balans och Bygdsam. Uppropet utfördes genom frågeformulär som fanns tillgängliga på 5 platser runt om i Nätradalen och på webben. Under fredagar och lördagar fanns det även personer ute och delade ut formulär till förbipasserande i Bjästa. Responsen var enorm och över 500 svar kom in.

En arbetsgrupp har arbetat med att sammanställa alla önskemål från allmänheten och fördela ut ansvarsområden på de uppslag och idéer som är relativt enkla att åtgärda, många processer var redan påbörjade hos vissa föreningar och andra saker har det klurats på hur ett genomförande skulle kunna möjliggöras.

Nu vill gruppen som tog initiativ till uppropet redovisa resultatet för intresserade invånare. Både för att visa hur många roliga och tänkvärda idéer som kommit in och för att möjliggöra för fler att engagera sig i verkställandet av de olika aktiviteterna. Desto fler vi är som hjälps åt desto större chans att vi får de resultat vi önskar och alla kan bidra med något, stort som smått!

Den 19 mars blir det offentligt möte i Entrébyggnaden vid Bjästa ishall. Mötet börjar kl 18.30 och gästas av Lena Lindström och Sune Westberg från Örnsköldsviks kommun.

Det bjuds på fika!

Anmäl dig till mötet genom att maila siv@strangoservice.se

Vill du läsa mer om våra tankar kring uppropet så finns nu ett fint reportage i senaste numret av Collage Nätra

Kategorier: Bjästa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *