Under våren har vi jobbat tätt tillsammans med Bygd och Stad i Balans-projektet som drivs av Örnsköldsviks kommun. Tillsammans med både företagare, kommunrepresentanter och föreningsaktiva så har vi varit en del i en arbetsgrupp som jobbat fram ett koncept för en växtplats i Nätradalen.

Detta arbete fortsätter nu i Bygdsams regi och innebär rent konkret att vi slår upp portarna till Växtplats Nätradalen på Nätragatan 18 den 1 september. Invigning kommer att ske under Höstmarknaden i Bjästa samma dag.

Växtplatsen är en samlingspunkt för företagare, föreningar, kommunen och andra drivna personer i vår bygd. På växtplatsen kommer Bygdsam att ha sitt huvudkontor och där kan ni träffa vår projektledare Sofie Holmgren ett flertal dagar varje vecka. Kommunens närarbetsplats (som idag finns på Nätragatan 43) kommer att flytta till växtplatsen och därmed finns det möjlighet att träffa kommunrepresentanter på plats i Nätradalen vid förbokade möten. Växtplatsen kommer även att fungera som en infopoint (turistinformation) för besökare utifrån. Även Nätterlunds/HCAV kommer att vara en del av växtplatsen.

Det går att hyra både kontorsplats, konferensrum, utställningsytor m.m på växtplatsen och förhoppningen är att växtplatsen ska bli ett nav i Nätradalen dit en kan vända sig om en behöver information eller hjälp att komma vidare.

Är du intresserad av att veta mer om växtplatsen eller vara en del av den så hittar du all information i huvudmenyn här ovan. 

Kategorier: NätradalenProjekt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *