Den 11 juni hade vi vår andra ”ordförandeträff” (då träffarna i huvudsak vänder sig till intresserade föreningsmedlemmar så överväger vi ett namnbyte av träffarna, kom gärna med förslag!) på Bygården i Näske.

Temat för denna träff var stöd och bidrag och för att kunna ge så bra information som möjligt hade vi bjudit in representanter från kultur- och fritid på Örnsköldsviks kommun, Världsklass Örnsköldsvik samt Leader Höga Kusten.

På plats under kvällen fanns även Stefan Andersson som besitter stor kompetens gällande att skriva bidragsansökningar och med erfarenhet att själv arbeta med mottagandet av bidragsansökningar.

Kvällen inleddes med fika, mingel och en snabb presentation av deltagarna på plats. 14 föreningar i Nätradalen fanns representerade och totalt på plats var närmare ett 30-tal deltagare.

Stefan Andersson inledde sedan föreläsningskvällen med att tala om vikten av att lägga ner tid på sin ansökan. Både för att underlätta för bidragsgivaren, men också för att undvika onödiga frågeställningar som lätt försenar beslutsprocessen. Här kan du ladda ner Stefans föredrag som PDF: Bidragsansökan av Stefan Andersson

Efter Stefan pratade Sandra Johansson från kommunens kultur- och fritidsavdelning om de föreningsstöd som är möjliga att söka genom dem. Hon berättade att de största stöden de delar ut är fastighetsstöd till bygdegårdar och liknande verksamhet, men att det även fanns andra pengar att söka.

Världsklass Örnsköldsvik som representerades av Frida Knutsson pratade om de projekt de beviljat bidrag till den senaste tiden och gav exempel på olika typer och förstudier som gjorts med hjälp av medel från dem. Här kan du ladda ner Fridas presentation: Världsklass Örnsköldsvik

Jenny Edvinsson från Leader Höga Kusten berättade också om de projekt som beviljats genom dem och visade på vilken bredd de har bland sina ansökningar. Hon tipsade även och gav råd om vilka övriga bidragsgivare det finns och vilka typer av stöd de kan bevilja. Här kan du ladda ner Jennys presentation: Nätradalen 11 juni 2018

Som en bonus har vi även fått tillgång till en liten guide om vilka stödmöjligheter det finns till hembygdsgårdar. Informationen kommer från Länsstyrelsen och ni laddar ner den här: Stödmöjligheter till hembygdsgårdar i Landsbygdsprogrammet 2018

Kvällen var både fullspäckad och matnyttig. Vi hoppas att alla fick med sig bra saker hem till sina föreningar att jobba vidare med. 

Kategorier: Nätradalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *