I förra veckan offentliggjordes SWECOs skolutredning för Örnsköldsvik. Utredningen föreslår en nedläggning av ett flertal skolor, centralisering och ombyggnation/nybyggnation av andra skolor/förskolor. Enligt utredningen berörs 15 skolor och 23 förskolor varav Köpmanholmenskolan och Sidensjöskolan är 2 av dessa.

Vi vill poängtera att detta är en oberoende utredning gjord av ett konsultföretag. Den har inte behandlats av vare sig tjänstemän eller politik och vi ska inte förhasta oss i våra slutsatser.

Vi förstår att nedläggningshotet är oroväckande och tar frågan på största allvar. I Bygdsam Nätradalen har vi under lång tid bevakat just skolfrågorna och kommer göra även fortsättningsvis. Under våren planerar Bygdsam Nätradalen en överläggning med kommunledning för ett helhetsgrepp för Nätradalen. Vi kommer att hålla er uppdaterade i frågan.

Om ni har frågor eller funderingar, vill engagera er eller på annat sätt bidra till att bevara våra skolor så är ni välkomna att ta kontakt med oss.

Vi fortsätter utveckla Nätradalen och visar därmed behovet av den service vi har idag!

Kategorier: Nätradalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *